Οι Θεσσαλοί της Αττικής γιόρτασαν τα 136 χρόνια από την απελευθέρωση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα 136 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας γιόρτασαν οι Θεσσαλοί του λεκανοπεδίου μέσω της "Πανθεσσαλικής Στέγης" που διοργάνωσε για άλλη μια φορά την επετειακή εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Αικατερίνης στην Πλάκα με τον Πρόεδρο της "Πανθεσσαλικής Στέγης" κ. Στ. Κούτρα να απευθύνει αρχικά χαιρετισμό και εν συνεχεία τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου να εκφωνεί τον Πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθως η πομπή συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους. Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κώστας Κατσίκης και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημ. Σιούφας.

Αμέσως μετά το σκηνικό μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος όπου έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Θεσσαλικούς συλλόγους της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας και ειδικότερα από τον Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας, το Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας "Απόλλων" Τρικάλων, τη Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, το Σύλλογο Θεσσαλών Αχαρνών, το Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής "Ο Ρήγας Φεραίος", το Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου "Η Θεσσαλική Γη" και τέλος από το Σύλλογο Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής "Ο Πηνειός".

http://www.karditsalive.net

Διαβάστηκε 56 φορές

Πολυμέσα

facebook_page_plugin