Στη λίμνη Πλαστήρα από το 1995 ο Tavropos λειτουργεί με πυξίδα την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, δίνοντας τους την δυνατότητα να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες, όπως ποδήλατουδροποδήλατοτοξοβολίακανό και πεζοπορίας.

Επίσης στο κέντρο ενημέρωσης του Tavropos, θα βρείτε ταξιδιωτικό οδηγό της λίμνης Πλαστήρα και τις ευρύτερης περιοχής σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή για Smartphones, Tablets και Gps. Καθώς και πληροφορίες για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

ΒΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην όχθη της λίμνης Πλαστήρα, στη διαδρομή προς ακτή Πεζούλας, βρίσκεται η βάση δραστηριοτήτων του Tavropos.

Είναι μια έκταση περιτριγυρισμένη από βελανιδιές και διαθέτει χώρο τοξοβολίας με τρείς διαδρόμους, πλωτή εξέδρα για την εύκολη πρόσβαση στα υδροποδήλατα, τα κανό-καγιάκ και τραπεζοπάγκους για ξεκούραση.
Από εδώ ξεκινούν και οι παραλίμνιες χωμάτινες διαδρομές για τα ποδήλατα βουνού (mountain bike).
Επίσης διαθέτουμε δύο σωστικά σκάφη για την ασφάλεια των πελατών , αλλά και για την παροχή βοήθειας σε άτομα που ασχολούνται με δικά τους κανό, Sup ή ιστιοπλοΐα.

Εσείς θα βάλετε την διάθεση και εμείς θα φροντίσουν να κάνετε με ασφάλεια τις δραστηριότητες και να περάσετε ευχάριστα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά και να σας δώσουμε κάθε πληροφορία για την περιοχή.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Λίγο έξω από τα Καλύβια Πεζούλας, στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της λίμνης Πλαστήρα, βρίσκεται το Κέντρο Ενημέρωσης & Διοργάνωσης Δραστηριοτήτων “Tavropos”. Μία εγκαταλελειμμένη πέτρινη σιταποθήκη, έπειτα από πολλή προσωπική εργασία, μετατράπηκε, διατηρώντας συνάμα αναλλοίωτη την εξωτερική της όψη, σ’ έναν όμορφα διακοσμημένο και λειτουργικό χώρο, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τη λίμνη Πλαστήρα όσο και την πόλη της Καρδίτσας.

Ο “Tavropos” ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 1995 ενοικιάζοντας – επισκευάζοντας ποδήλατα και οργανώνοντας ποδηλατικές εκδρομές, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ένας χώρος για καφέ ή ποτό, μοναδικός για την εποχή εκείνη.

Στην πορεία, η χάραξη ποδηλατικών διαδρομών σε συνδυασμό με την έκδοση δύο τουριστικών χαρτών της ευρύτερης περιοχής παρείχαν στον επισκέπτη τις απαραίτητες πληροφορίες για μία αξέχαστη διαμονή.

Από τον Απρίλιο του 2015 λειτουργεί ως ένας μικρός πολυχώρος καθώς, εκτός από την ενοικίαση και την επισκευή ποδηλάτων από την πολύπειρη ομάδα μας η οποία εγγυάται λύση σε κάθε πρόβλημά σας, ο επισκέπτης μπορεί να βρει χάρτες, ταξιδιωτικό οδηγό σε έντυπο μορφή και απεριόριστο δωρεάν Wi – Fi για την ενημέρωσή του σχετικά με την περιοχή και τις προσφερόμενες δραστηριότητες.
Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει, κατόπιν δοκιμής, εξαιρετικά τοπικά κρασιά, τσίπουρο, μέλι ελάτης, γλυκό ρετσέλι, πρωτότυπα αναμνηστικά, καθώς και μοναδικές συνθέσεις από απολιθωμένα ξύλα της λίμνης Πλαστήρα.

www.tavropos.com

Σχόλια