Πόσες φορές έχουμε πει όλοι «Δεν αντέχω άλλο… Βαρέθηκα»;

Καθαρός αέρα, φύση, πράσινο, ηρεμία, ησυχία, αγνά προϊόντα… Τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν βαριέσαι και η ζωή στο χωριό καταντάει μονότονη; Όταν δεν έχεις τι να κάνεις και αναγκαστικά κάθεσαι και λιώνεις μπροστά στην τηλεόραση η σε έναν υπολογιστή σερφάρωντας στο διαδίκτυο και αναλώνεσαι σε ατελείωτες ώρες chat;

Κι όμως! Μπορεί η ζωή στο χωριό να είναι μερικές φορές βαρετή και μονότονη, αλλά μπορείς να κάνεις δεκάδες πράγματα τα οποία θα γεμίσουν την μέρα σου και θα σε κάνουν να νιώσεις όμορφα και γεμάτος ενέργεια.

Ποδήλατο: Το ποδήλατο, πέραν του ότι είναι η καλύτερη γυμναστική, σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις εξορμήσεις στη φύση και να ανακαλύψεις την άλλη πλευρά της. Ένα mountain bike είναι οτι πρέπει για τα μέρη μας, ειδικά για χωριά με ανώμαλο έδαφος γεμάτο ανηφόρες και κατηφόρες. Το καβαλάς, ακολουθείς μια διαδρομή που έχεις σχεδιάσει και απολαμβάνεις την διαδρομή, την φύση και γυμνάζεις με τον καλύτερο τρόπο το σώμα σου. Ενδιάμεσα μπορείς φυσικά να σταματάς και να ασχολείσαι με ένα ακόμη ωραίο χόμπι… Φωτογραφία

Φωτογραφία: Η φωτογραφία τα τελευταία χρόνια αποκτάει όλο και περισσότερους οπαδούς. Με μία σχετικά φθηνή φωτογραφική μηχανή μπορούμε να τραβήξουμε πανέμορφες φωτογραφίες και στη συνέχεια αν θέλουμε να τις επεξεργαστούμε στο υπολογιστή μας και να τις ανεβάσουμε στο διαδίκτυο, να τις καδράρουμε, να τις τυπώσουμε η να φτιάξουμε ένα θεματικό φωτογραφικό άλμπουμ. Το μόνο που μας περιορίζει είναι η φαντασία μας. Μαζί με το ποδήλατο είναι ένας καταπληκτικός και δημιουργικός συνδυασμός! 

Πεζοπορία: Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Με ένα χειροποίητο η με ένα ειδικό μπαστούνι για ορειβασία, μπορούμε να πάρουμε τα βουνά, να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τις ομορφιές της φύσης. Και φυσικά, μπορούμε και εδώ να έχουμε μαζί μας την φωτογραφική μας μηχανή και να αποθανατίζουμε οτιδήποτε θεωρεί το μάτι μας ότι πρέπει να συλληφθεί από τον φακό.

Χόμπι: Τώρα θα μου πείτε οτι δεν έχει κάθε μέρα καλό καιρό για ποδήλατο η περπάτημα και οτι αναγκαστικά θα μείνετε μέσα στο σπίτι. 

Υπάρχουν χιλιάδες χόμπι με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε. Μοντελισμός, χειροτεχνίες, κατασκευές, επισκευές και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. H επιλογή είναι δική σας! Τα χόμπι μας βοηθούν να χαλαρώνουμε και να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας κάνοντας κάτι που μας αρέσει!

Εθελοντική εργασία: Ναι! Εθελοντική εργασία! Γιατί όχι; Είναι πάρα πολλοί οι συγχωριανοί μας που χρειάζονται βοήθεια, ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Μπορείτε να κάνετε τα ψώνια γι αυτούς, να βοηθήσετε να καθαρίσουν το σπίτι, να τακτοποιήσετε  τα φάρμακα τους, να κόψετε ξύλα για τον χειμώνα, να επισκευάσετε κάτι και οτιδήποτε άλλο χρήζει βοήθειας και χειρονακτικής εργασίας. 

Paintball:  Γενικά μπορείτε να ασχοληθείτε με δεκάδες δραστηριότητες που αφορούν τον αθλητισμό και όχι μόνο. Θα σας φέρω μερικά παραδείγματα πέραν του ποδηλάτου και των περιπάτων. Σκοποβολή, τοξοβολία, εκδρομές, paintball… όπα! Paintball; Ναι, γιατί όχι. Δεν θέλει πολλά. Μαζέψτε βαρέλια, κούτσουρα, λάστιχα και οτιδήποτε έχει όγκο και δημιουργήστε μαζί με τους φίλους σας ένα πεδίο μάχης μέσα σε ένα χωράφι. Αγοράστε την ειδική στολή και όπλο και είτε έτοιμοι. Μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένο εξοπλισμό με χαμηλό κόστος. Είναι πολύ διασκεδαστικό και ταυτόχρονα γυμνάζει το σώμα.

Είναι πολλά αυτά με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε, αρκεί να έχετε όρεξη. Ξεκολλήστε από την καρέκλα του υπολογιστή, τις πολυθρόνες, τους καναπέδες και… καλή διασκέδαση 

Σάκης Κουκουράβας 

Σχόλια