Αφορμή αυτού του άρθρου, είναι τα σχόλια που κατά καιρούς διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας φέρω ένα παράδειγμα. Ανεβάζουμε μερικές φορές φωτογραφίες από την Βατσουνιά και από κάτω αναρτώνται σχόλια που συμπεριλαμβάνουν όμορφες λέξεις, όπως, παράδεισος, υπέροχα, το καλύτερο, φανταστικό, μοναδικό και και και… για να μην αναφέρω και τις καρδούλες!

Μήπως όμως όλο αυτό φανερώνει την υποκρισία μας; Μήπως όλο αυτό δείχνει το τι πραγματικά είμαστε και αν πραγματικά νοιαζόμαστε γι αυτόν το τόπο;

Δεν είναι καθόλου κακό να σχολιάζουμε και να δείχνουμε την αγάπη μας και τον θαυμασμό μας για οτιδήποτε έχουμε μέσα στη καρδιά μας. Μήπως όμως θα πρέπει να το δείχνουμε και με πράξεις; Δεν αρκούν τα λόγια και οι χαρούμενες γκριμάτσες για να κρατήσουν ζωντανό και υγιεί τον τόπο μας και τον κάθε τόπο!

Για να συνεχίσει να είναι όμορφο θα πρέπει και εμείς με την σειρά μας να δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία και προσοχή στο χωριό μας και οχι μόνο. Θα σταθώ στα 2 πιο σημαντικά!

Όπως άλλωστε όλα τα πράγματα, υλικά και μη, χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση. Πρώτα απ όλα πρέπει να προστατέψουμε την φύση. Η Βατσουνιά είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα σε αυτήν. Αν δεν την προστατέψουμε κάποια στιγμή θα πεθάνει και μαζί με αυτήν και το χωριό. 

Το δεύτερο σημαντικό που έχει και άμεση σχέση με το παραπάνω, είναι η καθαριότητα. Δεν μιλάω μόνο για τα σκουπίδια που πετάμε όπου βρούμε, αλλά μιλάω και για τα χημικά τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα, όχι μόνο για την φύση αλλά και για την δημόσια υγεία. Δυστυχώς για όλους μας πετάμε τις συσκευασίες η τα χύνουμε όπου βρούμε! Όλα αυτά τα χημικά τα απορροφάει η γης και αυτή με την σειρά της μας τα μεταφέρει στα πιάτα μας. Αν δεν ενδιαφέρει εσάς, σκεφτείτε τουλάχιστον τα παιδιά σας! 

 Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί!

Και αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αγαπάς την Βατσουνιά… Απέδειξε το!

 

Φιλικά

Σάκης Κουκουράβας

 

Σχόλια