Δια της Παρούσης ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός και Χορευτικός όμιλος Βατσουνιάς επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του στον ιατρό καρδιολόγο Χρυσόστομο Οικονόμου, για την ανακαίνιση- αναπαλαίωση που πραγματοποίησε στο Παλαιό δημοτικό σχολείο βατσουνιάς.

Στο εν λόγω κτήριο στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου. Συγκεκριμένα ο κύριος Οικονόμου διόρθωσε το πρόβλημα καθίζησης που υπήρχε στην μια εκ των δύο αιθουσών, προέβη στον ελαιχρωματισμό του σχολείου εσωτερικά και επισκεύασε τις τουαλέτες του σχολείου.

Επόμενος μας στόχος είναι να προχωρήσουμε σε πλακόστρωση του προαύλιο χώρου του σχολείου, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ένα κτήριο κόσμημα για το χωριό. Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Βατσουνιάς δεσμευόμαστε πώς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διατηρήσουμε το κτίριο στην άριστη κατάσταση στην οποία μας έχει παραδοθεί.

Επίσης, στα άμεσα σχέδια μας είναι να προχωρήσουμε στη δημιουργία λαογραφικού μουσείου το οποίο θα στεγάζεται στο ίδιο κτήριο, έτσι ώστε να εκτεθούν λαογραφικά στοιχεία και παλιά αντικείμενα του τόπου μας. Μέσω αυτής της δημιουργίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι. Η βοήθεια όλων σας αυτό το νέο μας εγχείρημα θεωρείται πολύτιμη.