Η αρχή έγινε στις 6 Αυγούστου οταν με πρωτοβουλία του συλλόγου αρκετοί Βατσουνιωτες , κυρίως παιδιά , μαζεύτηκαν με σκοπό όλοι μαζί να καθαρίσουμε τους κεντρικούς δρόμους του χωρίου μας. Το αποτέλεσμα ηταν φανερό τόσο στους δρόμους όσο και στην συνείδηση των παιδιών.

Στις 7 Αυγούστου η ποδοσφαιρική ομάδα της Βατσουνιας υποδέχτηκε τον Αθλητικο Σύλλογο Αργιθεας. Ο σκοπός πέρα απο διασκεδαστικός ήταν και φιλανθρωπικός αφού όλοι βοήθησαν στη συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που τα εχουν πραγματικά ανάγκη. Ο αγώνας έληξε 0-2 εις βάρος της ομάδας μας αλλα ολοι μαζι δώσαμε ραντεβού σε ενα χρόνο απο τώρα.

Στις 8 Αυγούστου και παλι με πρωτοβουλία του συλλόγου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία για την δημιουργία της Τράπεζας αίματος των απανταχού Βατσουνιωτων. Οι έντεκα φιάλες αίματος που μαζεύτηκαν ήταν η αρχή αυτής της πολύ σημαντικής δράσης του συλλόγου μας.

Σειρα είχε το Πάρτι Νεολαίας Βατσουνιας στις 9 Αυγούστου που κάθε χρόνο ξεπερνά καθε προσδοκία και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.Φετος πανω απο 450 άτομα επισκέφτηκαν την Βατσουνια το βραδυ εκείνο. Ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η προβολή του χωριού και η προσέλευση των νέων της Βατσουνιάς απο όλον τον κόσμο.

Την ποδοσφαιρική ομάδα του Πευκοφύτου υποδεχτήκαμε ξανά στις 11 Αυγούστου μαζεύοντας και πάλι τρόφιμα για φιλανθρωπικό σκοπό. Το κλίμα που επικράτησε ήταν άριστο παρόλο που δεχτήκαμε και πάλι την ήττα με σκορ 1-4.

 

 Στις 12 Αυγούστου το βράδυ στην κεντρική πλατεία έλαβε χώρα το θέατρο σκιών με μια παράσταση του καραγκιόζη. Η απήχηση του κόσμου ηταν αρκετή, το γέλιο άφθονο και η διασκέδαση των παιδιών δεδομένη.

 Στις 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη Βατσουνιά το 3ο Αντάμωμα Βατσουνιωτών το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας,πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Chris Spyrou, η συγχωριανή μας και γραμματέας της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών Μαρία Ριγγα, ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Γιώργος Βομπρας, εκπρόσωποί της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρκετοί απόδημοι Βατσουνιωτες. Το γλέντι και ο χορός κράτησε μέχρι πρωίας και όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου

 Κλείνοντας τις εκδηλώσεις μας για το καλοκαίρι 2017 μεταφέρθηκαμε στο Πευκόφυτο οπου δώσαμε αγώνα μπάσκετ.Δεχτήκαμε δίκαια την ήττα με επιμερους σκορ 69-56 αν και ήμασταν πιο ανταγωνιστική απο πέρσι. Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Πευκόφυτου «Νευροβουνστα» για την φιλοξενία.

Σας ευχαριστούμε τόσο για την στηρίξη όσο και για τις παρατηρήσεις σας ,που μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι.

Με τιμή το Δ.Σ

Σχόλια